Studio Rodeberg

Het Salon 

Nieuw: elke laatste donderdag van de maand.

Studio Rodeberg Rodeberg 12 in 9030 Gent om 20u

Op 29 februari 2020 organiseerde ik een avond waarop ik vele vrienden, kunstenaars, fotografen, dichters, schrijvers en kunstliefhebbers uitnodigde voor een performance van Nele Nu en vooral om met elkaar kennis te maken en te praten.

Het was een wonderbaarlijke avond met 50 aanwezigen.

Ik ga dat nog vaak opnieuw doen, zei ik toen.

Helaas, twee weken later, op 13 maart begon de eerste lockdown en wat er nadien volgde, weten jullie.


Nu, twee en een half jaar later, en samen met Veerle Verbeke, organiseren we Het Salon in Studio Rodeberg, elke laatste donderdag van de maand (behalve in december).

U bent met zijn allen weer welkom in het vernieuwde Studio Rodeberg. Aan de muren hangen de vele werken van Veerle en mezelf en je kan rondlopen in de teken- en schilderateliers.

We nodigen telkens ook een bijzondere gast uit.

Donderdag 27 oktober: Els Van Bosbeke met

Als ik het licht uit doe, zie ik mezelf dan?

Donderdag 24 november: Rik Tans in huiskamerconcert. Ik stel dan ook de foto’s voor die ik in 2022 in de Schuur heb gemaakt.

Aanvang om 20u. Er zullen drankjes en versnaperingen zijn.

Inkom 10 euro ten voordele van de kunstenaars

27 OKTOBER 20u

ELS VAN BOSBEKE


Over Els Van Bosbeke

Sinds mijn 12 jaar loop ik met een camera in mijn hand, toch heb ik nooit de stap gezet om tijdens mijn schoolopleiding fotografie te gaan studeren. Pas in mijn twintigerjaren ben ik aan de opleiding anaologe fotografie begonnen aan de kunstacademie van Dendermonde.

Later heb ik tal van workshops gevolgd waaronder in Parijs bij Richard Dumas (Agence V.U.) en in Brussel bij Bieke Depoorter. In 2014 heb ik de derde en publieksprijs behaald in Gent (Curieus – gelijkheid in diversiteit) en in 2017 de tweede prijs in het fotomuseum van Amsterdam (SHUTR/Olympus Visionair). Verder ben ik al enkele jaren huisfotografe van Allez, chantez! en heb ik gewerkt voor grote projecten zoals Vamos Vacaturos – Migratie op de werkvloer (Kortrijk).

Mijn fotografie vertaalt zich vooral naar sociale aspecten en verbondenheid. Om die verbondenheid te ervaren heb ik geleerd om echt te vertrouwen op mijn gevoel en vooral terug te gaan naar de essentie. Om te maken wat ik mooi vind in mijn eigen stijl en het moment te laten spreken. De combinatie van gevoel, de emotie, de uitdrukking en de omgeving in elkaar te laten vloeien. Ik kan ook helemaal week worden van een mooie zinspeling, een gedicht, een schilderij, dans, een muziektekst of gewoon een lied. Kortom van alle schoonheid die kan worden waargenomen door het oog of oor, zolang het maar ‘raakt’. Het is dan ook mijn wens om te raken met mijn creaties en om schoonheid te verspreiden in deze wereld.

Het werk 'Als ik het licht uit doe, zie ik mezelf dan ?' is een videoinstallatie van ongeveer 10 minuten. vertelt een verhaal waar iedereen zich wel in herkent. Hierbij onstaat er een verbinding met de kijker en het kind in zichzelf. De video wordt doorlopend getoond.


Ontmoet Els en andere kunstenaars en kunstliefhebbers op donderdag 27 oktober om 20u op Studio Rodeberg Rodeberg 12, 9030 Mariakerke (Gent)

Reserveer je plaatsen. Vermeld naam en aantal personen.

Inkom 10 EUR te betalen aan de ingang